Olet täällä

Jokainen voi tarvita apua

Jokainen voi tarvita apua

Meistä jokainen voi vaikuttaa läheisten ja tuttavien arkeen ilahduttavasti. Vaikka et läheisiä voisikaan poikkeusoloissa tavata, voit aina soittaa, lähettää kortin tai kirjoittaa läheisellesi kirjeen. Nykytekniikka mahdollistaa myös videoyhteyden, jolloin toinen tuntuu olevan lähempänä kuin todellisuudessa onkaan. Nyt sinulla on myös hyvä hetki kysellä kuulumisia naapurissa yksin asuvalta ikäihmiseltä tai tuttavalta, jonka kanssa et ole hetkeen ollut tekemisissä. Me selviämme tästä yhdessä!

Mikäli koet tarvetta jutella mieltä painavista asioista tai kuulumisista, voit soittaa Tervolan seurakunnan diakoni Elina Volotiselle, kirkkoherra Heikki Holmalle tai pastori Markus Kallatsalle. Myös Tervolan terveyskeskuspalvelut tarjoavat luottamuksellista keskusteluapua poikkeusoloissa. Psykiatrinen sairaanhoitaja ja kriisiryhmän terveydenhoitaja tarjoavat keskusteluapua ensisijaisesti puhelimessa. Psykiatrisen sairaanhoitajan ja kriisiryhmän terveydenhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella ja käynnit ovat maksuttomia.

Soita rohkeasti

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

  • Psykiatrinen sairaanhoitaja Marjukka Luukkanen ja Anne-Mari Friman 040 482 2249 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15)

Terveydenhoitaja

  • Lea Vuokila, 040 525 4785 (ma-pe 8-14)

Tervolan seurakunnan työntekijät

  • Diakoni Elina Volotinen, 050 437 0004, (ma-pe klo 10-14)
  • Kirkkoherra Heikki Holma, 050 437 0001
  • Pastori Markus Kallatsa, 050 437 0002 (ke-su)

Voit ottaa yhteyttä myös valtakunnallisiin ja alueellisiin neuvonnan- ja psykososiaalisen tuen numeroihin (pdf).

Valtakunnallinen koronahuoli-chat palvelee maksutta kaikkia suomalaisia koronavirukseen liittyvissä huolissa. Lue lisää ja chattaa Mielenterveystalon verkkosivuilta.

Lappilaiset.fi -sivusto kokoaa yhteen yhdistysten tarjoamaa apua ja tukea poikkeustilan aikana.