Olet täällä

Kausi-influenssarokotukset Tervolassa (2019)

Influenssarokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Se kannattaa ottaa jo syksyllä. Rokotteen voi ottaa myös influenssakauden alkamisen jälkeen. Hyvän vasta-ainesuojan kehittyminen kuitenkin kestää noin kaksi viikkoa, minä aikana rokote ei vielä tehokkaasti suojaa influenssalta.

Influenssavirukset muuntuvat jatkuvasti, joten viime tai edellisvuonna otettu influenssarokote ei suojaa enää tänä vuonna taudilta. Influenssaa esiintyy kaikkialla maailmassa, joten rokote on hyvä ottaa myös matkalle lähtiessä.

Influenssarokotus ehkäisee sairauden noin 70-80 prosenttisesti. Rokotetulla henkilöllä taudin kesto on lyhyempi kuin rokottamattomalla ja rokote suojaa myös jälkitaudeilta. Lisäksi rokotus ehkäisee taudin leviämistä kotona ja työpaikalla.

Terveystalossa käytössä oleva influenssarokote on VaxigripTetra.
VaxigripTetra on ns. nelivalenttinen rokote, joka sisältää kahta A- ja kahta B-virustyyppiä. Rokote ei sisällä eläviä viruksia, eikä rokote voi aiheuttaa influenssaa. Hyvin pieni osa rokotetuista voi saada lieviä flunssan kaltaisia oireita rokotuksen jälkeen ja pistokohta voi tuntua aralta, mutta oireet häviävät parissa päivässä. Allergisia reaktioita ilmenee erittäin harvoin.

Käytössämme on myös nenäsumutteena annettava influenssarokote Fluenz Tetra.
Tämä rokote on tarkoitettu 2-6 -vuotiaille lapsille.

Tervolassa influenssarokotteen saa maksutta kaikki riskiryhmään kuuluvat eli 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoitonsa vuoksi riskiryhmään kuuluvat,  raskaana olevat, varusmiespalvelukseen astuvat sekä terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset,  lapset 6 kuukauden iästä 6 vuoteen sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Tervolan terveyskeskuksen kausi-influenssarokotuspäivät ovat:

Ti 19.11 klo 8-18

To 21.11 klo 8-16

Ke 27.11 klo 8-16

Ti 3.12 klo 8-16

Rokotuspaikkana on terveyskeskus, entiset neuvolan tilat.

Rokotukseen tullaan ilman ajanvarusta.

Tervetuloa!