Olet täällä

Koronarokotukset

Koronarokotukset alkoivat Tervolassa viikolla 2. Ensimmäisenä on rokotettu päivystyksen henkilökunta sekä asumisyksiköiden iäkkäät asukkaat ja henkilökuntaa.

Käytössä on kolmen eri valmistajan rokotetta ja rokote on eri yli ja alle 70-vuotiaille. 70-vuotiaat ja vanhemmat rokotetaan Pfizer-BioNTech:n sekä Modernan rokotteilla ja 18 – 69 -vuotiaat rokotetaan AstraZenecan rokotteella. Sen vuoksi rokottaminen ei etene tarkalleen ikäjärjestyksessä, vaan molempia rokotteita pistetään eri kohderyhmille rinta rinnan.

Rokotteita saadaan hyvin pieninä määrinä Tervolaan ja THL ohjaa rokottamista tiukasti. Seuraamme tiiviisti THL:n mahdollisia muutoksia ohjeisiin. Kuntalaisten toivotaan olemaan kärsivällisiä omaa vuoroaan odottaessa sekä mahdollisten muutoksien suhteen.

70-vuotiaat ja vanhemmat (Rokotevalmistaja Pfizer-BioNTech/ Moderna)

Olemme puhelimitse yhteydessä rokotusajasta viikosta 8 alkaen sitä mukaan, kun rokotteita saadaan. Ensin ovat vuorossa 1941 ja sitä ennen syntyneet. Sen jälkeen ovat vuorossa 1951 – 1940 syntyneet.

Alle 70-vuotiaat (Rokotevalmistaja AstraZeneca)

Rokotetta pistetään laskevassa ikäjärjestyksessä THL:n määritelmän mukaisesti riskiryhmiin kuuluville. Olemme puhelimitse yhteydessä rokotusajasta viikosta 8 alkaen sitä mukaan kun rokotteita saadaan. Ensin ovat vuorossa 1952 – 1961 syntyneet ja sen jälkeen 1962 – 1971 syntyneet riskiryhmään kuuluvat jne. ikäryhmät alaspäin.

Rokotukseen tulija

  1. Tule vain terveenä ja varatulle ajalle
  2. Käytä maskia
  3. Desinfioi kädet tullessa ja lähtiessä
  4. Säilytä turvavälit (2 m) odotustilassa
  5. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
  6. Varaudu odottamaan 15 minuuttia rokottamisen jälkeen ennen poistumista
  • Seuraa tilannetta, koronaturvallinenlappi.fi

  • Välitä, koronaturvallinenlappi.fi

  • Hakeudu testiin, koronaturvallinenlappi.fi