Olet täällä

Rokotusvuorossa kaikki yli 16-vuotiaat, myös riskiryhmään kuuluvien rokottaminen jatkuu

Rokotusvuorossa kaikki yli 16-vuotiaat, myös riskiryhmään kuuluvien rokottaminen jatkuu

Tilaa rokotusaika numerosta 040 151 9730 arkisin klo 10-15.

Käytössä takaisinsoittojärjestelmä, soitamme takaisin saman päivän aikana. Olemme puhelimitse yhteydessä rokotusajasta vain, jos rokotusajat eivät muutoin täyty.

Mikäli kuulut aiemmin rokotettuihin ryhmiin, etkä ole saanut ensimmäistä rokoteannosta, tilaa aika terveyskeskuksen vastaanotosta 040 151 9730.

EU:n koronarokotustodistus otetaan käyttöön 22.6.2021 alkaen. Todistus negatiivisesta koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronasta ovat saatavissa Omakannassa 14.7.2021 alkaen. Lue todistuksesta lisää THL:n verkkosivuilta.

Mikäli olet saanut yhden rokoteannoksen rokotussarjasta, johon kuuluu kaksi annosta ja rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, sinun ei esimerkiksi tarvitse jäädä karanteeniin riskimaasta saapuessasi. Huomaathan, että tästä huolimatta sinun tulisi myös mennä koronatestiin aikaisintaan 72 tuntia sen jälkeen, kun olet saapunut maahan. Mikäli olet saanut olet saanut täyden koronarokotussarjan ja viimeisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, ei sinun tarvitse käydä käydä koronatestissä. Lue lisää matkustamisesta ja koronatodistuksesta THL:n verkkosivuilta.

Tervolan rokotustilanne

Rokotettu vähintään yksi annos:

  • Päivystyksen henkilökunta
  • Asumisyksiköiden iäkkäät asukkaat ja henkilökuntaa
  • 50 -vuotiaat ja yli 16 vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat

Rokottaminen meneillään:

  • Yli 16-vuotiaat

Seuraavaksi rokotusvuorossa:

Rokotukseen tulija

  1. Tule vain terveenä ja varatulle ajalle
  2. Käytä maskia
  3. Desinfioi kädet tullessa ja lähtiessä
  4. Säilytä turvavälit (2 m) odotustilassa
  5. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
  6. Varaudu odottamaan 15 minuuttia rokottamisen jälkeen ennen poistumista

Rokottaminen etenee THL:n ohjeiden mukaisesti

avoitteena on rokottaa kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat tervolalaiset koronavirusta vastaan sekä 12-15 vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Käytössä on Pfizer-BioNTechin ja Modernan rokotteet. AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen saaneet yli 65-vuotiaat saavat myös toisen annoksen AstraZenecan rokotteella. Seuraamme tiiviisti THL:n mahdollisia muutoksia ohjeisiin.